Didymos Prima Marta Hanf/Tussah 40% konopí

Kód: 6519LO54 6519IP39 6519VK81 6519WQ16 Zvolte variantu
Značka: Didymos
3 689 Kč 4 388 Kč 4 688 Kč 4 888 Kč od 3 689 Kč
Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Šátky Didymos vzor Prima 

Žakárová vazba ze 60% biobavlny a 40% konopí v kombinaci barev marsala a přírodní. Gramáž cca. 250 g/m2.

Šátky na nošení Didymos jsou vyráběny již od roku 1972.
Na šátky DIDYMOS je používána výhradně dlouhovlákenná bavlna z kontrolovaného ekologického zemědělství, která je obzvláště odolná proti oděru.


Šátky jsou tkané tak, aby byly stejně pružné v obou příčných směrech. Proto se dobře přizpůsobují dětskému tělíčku a podpírají je stejnoměrně v každém bodě.


Lemy jsou dvojitě zapošité, aby šátky neztrácely tvar ani po delší době používání.


Zkosené konce usnadňují vázání a představují i délkovou rezervu. Šátky jsou dodávány nepředeprány a proto je kalkulováno se srážením bavlněného vlákna. Šátek je tedy před prvním vypráním vždy o něco delší, než je deklarovaná délka.
Udávaná délka šátku zahrnuje délku šátku a jeden jeho cíp. "Navíc" je tedy jen délka jednoho cípu.
 
Delší strany všech šátků DIDYMOS mají střed označen nášivkou, což usnadňuje vázání. Některé šátky mají navíc barevně odlišené lemy.

Motiv je vytkáván náročnou žakárovou technikou, není natištěný. Žakárové vzory jsou z obou stran šáku stejné, jen s převrácenými barvami.  Přes velkou pevnost se tyto šátky vyznačují nadstandardní pružností a pohodlností.

Šátek je zpočátku tužší, používáním ale rychle změkne. Konopí má navíc skvělé termoregulační i nosící vlastnosti. Díky vyšší gramáži a příměsi konopí jej oceníte zejména na nošení větších a těžších batolat - je to ideální batohový šátek.

Praní šátku výhradně v jemném programu se zvýšeným množstvím vody (šátek musí v bubnu "plavat") a s nízkými otáčkami při odstředění. To z toho důvodu, aby se dřevitá vlákna při praní "nepolámala". Šátek doporučujeme ze stejného důvodu pravidelně žehlit. Při praní používejte prosím pouze tekutý prací prostředek.

Drobné nepravidelnosti ve vazbě (nopky, ztluštěná místa) jsou vlastností konopí a nejedná se o vadu.

Na šátky DIDYMOS poskytujeme prodlouženou záruku 3 roky za podmínky dodržování návodu na ošetřování.

Doplňkové parametry

Kategorie: Šátek pro velké děti
Záruka: 2 roky
Barva: oranžová, bílá
Gramáž: 241 - 260 g/m2
Materiál: bavlna bio, hedvábí tussah
Vazba: žakárová
Vzor: geometrický

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Didymos je světoznámá značka, která stála u zrodu novodobého šátkování v Evropě, jak jej známe dnes. Nabízí šátky pro miminka i batolata a drží krok se současnými šátkovacími trendy. V jejich sortimentu nalezneme také různé druhy nosítek. Značku založila v roce 1971 Erika Hoffmann po narození dvojčat Lisy a Tiny (dvojčata - starořecky didymos).